Забранявам ти да ме обичаш повече!
Приемам доказателства с докосване.
На думи имах две дузини с обичи
и няколко любови непрокопсани...
Не искам с тебе бъдеще във розово.
Харесвам органични цветове.
Земята със пастелните ѝ тонове,
не, багрите на сребърно небе...
Наслушах се на всички въжделения.
Научих ги и твойте. До последното.
И теб те изживях в стихотворения,
които те прочитат за поредната...
Забранявам ти! Недей да ме обичаш!
Защото някак си, тъй просто не е честно
душата ми - без гол да ме събличаш,
да бъде много повече от лесно...
Стихопат.
Danny Diester
© Данаил Антонов Всички права запазени