28.12.2023 г., 13:17 ч.

Забравата покой не носи 

  Поезия » Любовна, Строги форми
193 3 10

ЗАБРАВАТА ПОКОЙ НЕ НОСИ

Светът ми се ограничи до три
причини да се будя сутрин –
джезвето медно бавно да възври,
да светне старият компютър,

хабер да ми изпратиш – на санскрит,
сърца, преплетени с целувки.
Отдавна в диренето ти изтрих
железния си чифт обувки.

Но ако няма нищо в паметта ти –
не е предвиждано да бъде.
Какъв е смисълът от всички дати,

в които все посрещах непознати,
а ти – в забвение осъден,
стърчеше като просяк пред вратата?

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??