2.11.2007 г., 17:08 ч.

Забравя ли се... 

  Поезия
860 1 24

По малко те забравям всеки ден.

С безпаметности вечер се напивам.

БезОбразен, далечен и студен,

когато изтрезнея, те намирам.

По малко те забравям - с всеки час,

във който тихо спомени умират.

Разкъсаното общо между нас

в агония, отритнато, пулсира.

По малко те забравям - всеки миг,

когато в безсъзнание заспивам.

Забравям те крещящо - с всеки вик,

със който на парчета се разбивам.

Забравям те. Със всеки удар в мен

сърцето ми от тебе всъщност бяга.

Далечно те привиждам. Разкривен.

В съня си все по-рядко те познавам.

Забравям те любовно - с всеки плам,

прогарящ в мене нови светли смисли.

Забравям те самотно. Точно там,

където се изгубват в бяло мислите.

Забравям те на части - хаотично.

Разхвърляно. И гневно. И с тъга.

И с болка те забравям. И с обичане...

................................................

Забравя ли се всъщност Любовта?

© Инна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??