19.04.2023 г., 10:59 ч.

Зачеркнати стихове 

  Поезия
144 2 2

ЗАЧЕРКНАТИ СТИХОВЕ

 

... тъй както гларусът лети и следва рибните пасажи,

за полет си готов и ти! – на стих из римни благолажи.

Кажи поне щастлив ли бе във шеметните два-три мига? –

земя и въздух – и небе? – да скъташ в шепица на книга.

Да бъдат небесата вдън все тъй –

несбъднати? – и твои.

 

Не бяха ли кошмарен сън лирическите ти герои?

Какво остави в този свят, освен моливчето си меко?

Дали Иисус – или Пилат, във тебе дишаха, Човеко?

Живееш – все по-благ и тих, изобщо жив ли си, Валерка?

Възкръсваш всеки ден – във стих.

А Вечността ти го зачерква.

 

19 април 2020 г.

гр. София, 6, 30 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Каква поанта само!!! Но ти грабваш не само с нея. Цялата ти поезия има неимоверно голяма притегателна сила и затова хората те обичат, Валери!
  • Живееш – все по-благ и тих, изобщо жив ли си, Валерка?
    Възкръсваш всеки ден – във стих.
    А Вечността ти го зачерква.
Предложения
: ??:??