10.03.2011 г., 13:08 ч.

Зад прозорците спотайва се Смъртта 

  Поезия » Философска
502 0 1
"Зад прозорците спотайва се Смъртта"
Зад хълма спотайва се нощта -
по-тайнствена от всякога,
безкрайна черна бездна,
студена стъклена витрина.

Взирам се в далечината,
но не виждам светлината,
а очи без топлина -
тъй зли,
обсебени от демон сякаш.
Виждам дрипави тълпи,
треперещи сред листопада на надежди...

*                    *                     *

Зад прозорците спотайват се лица,
по-жестоки от всякога,
безсърдечни маски,
студени стъклени сълзи.

Пак взирам се в далечината,
но не виждам хора зад стъклата -
зад прозорците спотайва се Смъртта,
гибелната сянка на страха...

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??