Заедно можем повече -
да обичаме, да говорим,
да прощаваме и да спорим.
Заедно можем всичко -
да плачем и да се смеем,
да обсъждаме живота и да го живеем.
Заедно търсим смисъла,
заедно крачим в тъмното,
задно ровим в спомени,
заедно стигаме дъното...
Толкова заедно, когато
нощем се борим с перото,
а разделени от утрото
във вихъра на битието.
Искам да бъдем заедно
в твойте мисли, в мойте мечти.
Винаги от несполуките поравно
и двамата да ни боли.
Да се радвам за теб. Ти със мене
да си за малко щастлив,
за да можем живота озъбен
заедно да направим по- жив.
© Валентина Драгнева Всички права запазени