29.10.2021 г., 7:11 ч.

Заешка броилка 

  Поезия » За деца
1229 4 22

Пак събрахме се на двора,

дузина палави хлапета,

зайчетата малки бели,

хрупат морковчета цели.

Баба каза с весел глас;

„Шоколад ще дам на вас,

но в замяна искам аз,

зайците да преброите

и по двама  се строите“.

Юрнахме се ний за в час,

сякаш бяхме в първи клас,

Сашко зайчето едничко,

стиска с малките ръчички,

а пък Петър не греши,

хванал вече две, за уши.

Третото във храсталака

безмълвно сгушено стои,

тича Стойчо и в торбата,

набързо зайчето го скри.

Четвърто, пето, шесто,

шмугнаха се във кафез,

Светлето с ръцете нежни,

ги затвори със финес.

Седмото е много смело,

хукна в бяг не удържим,

аз затичах се след него,

но се спънах и за миг,

на земята по колене,

надавам вече силен вик.

Осем – девет -  десет,

а пък баба от сърце

смее се, на всички  нас,

сложи в малките ръце

от шоколада по парче!

 

© Миночка Митева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??