6.10.2021 г., 14:45 ч.

Загадката на нашето създаване 

  Поезия » Философска
249 0 1

Загадката на нашето създаване

 

Загадката на нашето създаване

едва ли някога ще проумем!...

Дълбаем в микрокосмоса... Надяваме се...

Вселената?... Надничаме и в нея...

 

... но Тайната не можем да разнищим,

защота Разумът ни властен е Живота

да върне пак във бездната на Нищото,

а няма сили да го сътвори отново...

 

... И Богове отдавна вече няма!...

Какво да правим?... – Кой да ни покаже?...

Без вярност да поиска във замяна –

Душите ни и Любовта ни даже...

 

06.10.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мисля си, че сме тук, защото всички отговори са тук. Дадено ни е време през, което да ги търсим и открием. Отговорите са толкова очевидни, че ние не ги виждаме. Някои успяват, виждат ги, но повечето не и на всеки според успехите му
Предложения
: ??:??