Загадката на нашето създаване
Загадката на нашето създаване
едва ли някога ще проумем!...
Дълбаем в микрокосмоса... Надяваме се...
Вселената?... Надничаме и в нея...
... но Тайната не можем да разнищим,
защота Разумът ни властен е Живота
да върне пак във бездната на Нищото,
а няма сили да го сътвори отново...
... И Богове отдавна вече няма!...
Какво да правим?... – Кой да ни покаже?...
Без вярност да поиска във замяна –
Душите ни и Любовта ни даже...
06.10.2021.
© Коста Качев All rights reserved.