5.12.2011 г., 15:21 ч.

Загубих детелината с четири листа... 

  Поезия » Любовна
656 0 1

Загубих детелината с четири листа...

 

Имах всичко онова,

за което всяка жена е мечтала,

дом, семейство, съпруг и деца,

но досега не бях го проумяла...

 

А търсих щастието си другаде,

в други очи и в други легла,

не седях покорно вкъщи като съпругите,

все някъде на път аз бях...

 

Пораснаха децата, а не забелязвах,

те имаха майка - но само формално,

със съпруга ми насаме рядко оставах,

беше ми скучно,  а и все закъснявах...

 

Не живеех вкъщи, а само преспивах,

често не се случваше дори и това,

семейството си много рядко виждах,

толкова време напразно пропилях...

 

Когато съпругът ми от мен имаше нужда,

обръщах се на другата страна,

с най-близките си се държах най-чуждо

и без причина на децата си крещях...

 

Сега от мен той с децата замина

и мразят ме, че щастието ни погубих,

просто бях намерила четирилистна детелина,

подходих нехайно и я загубих...

 

01.08.2011

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Човек винаги трябва да цени това, което има до себе си и най-вече да съумее да го съхрани!Иначе живота ни губи своя смисъл!Тъжна творба, която носи голяма истина в себе си.В много от днешните семейства тази картина е реалност-за жалост.Творбата ти ме докосна по някакъв начин!Поздрав!
Предложения
: ??:??