21.07.2017 г., 10:15 ч.

Захранване 

  Поезия » Философска
219 0 2

Захранване

 

Отварям дланите и ги обръщам към небето,

с надежда да се заредя от там,

тъй както е при хората  сега прието

и както вече в това  вярвам аз!

 

Надявам се  туй и на мене да помогне,

да заредя във тялото си мощ...

Надявам се молбата  Господа  да трогне,

да ме снабди със пътища и мощ.

 

Макар че много съм загубил във живота,

на тази възраст,  срещах разни дни,

катерих се нагоре кота подир кота,

и милост нечия  ме съхрани.

 

Аз знам, че зарад мен не ще сменят Съдбата!

И няма да ми върнат младостта!

И срока, който ми е даден  на мен  във света ни

не  е прищявка, нито суета.

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мъдри стихове, Христо! Поздрави!
  • Нали знаеш, че времето върви само напред! Не жали за младост! Радвай се на мъдрост и на старост! Всички се раждат, но не всички остаряват! Поздрав!
Предложения
: ??:??