28.12.2008 г., 17:09 ч.

Закон 

  Поезия » Друга
702 0 1
Закон

Щом севернякът в страшен вихър побесней,
вратата заключи и в къщи си се сгрей.
Ако ли пък дойде вятърът от Юг,
любовта ще срещнеш тук.

Щом задухат западните ветрове,
не ще имат мир скитащите духове.
А щом от Изток вятърът се появи,
в очакване на новия ден празнувай ти.

Дръвче, цветенце и храст пази,
където изворче или река съзреш,
хвърли камъче и истина ще разбереш.
Ако чувсташ нужда сам от нещо ти,
внимавай от алчност зло да не направиш ти.

И с всеки бъди тъй приятел ти.
Добре срещни и добре изпрати,
със сияйна усмивка сърцата им стопли.

В 8 думи нашия закон се състои:
ПРАВИ КАКВОТО ИСКАШ, ЩОМ НИКОМУ ТИ НЕ ВРЕДИШ!

© Рада Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дръвче, цветенце и храст пази,
    където изворче или река съзреш,
    хвърли камъче и истина ще разбереш.
    Ако чувсташ нужда сам от нещо ти,
    внимавай от алчност зло да не направиш ти.

    И с всеки бъди тъй приятел ти.
    .........
    като телефон, даващ заето е това досадно повторение на "ти"
Предложения
: ??:??