21.08.2019 г., 19:01 ч.

Закрилник и водач 

  Поезия » Строги форми
357 0 1

Понякога мечтата ти полита

с такава скорост, знам, неудържима

и в бъдещето недошло се скита

и там те чака жива и любима.

 

Върви към нея. Тя, незабравима

притегля те по-нежно и по-силно.

В деня ти и в съня ти все я има

заливаща сърцето ти обилно.

 

Подсказващо ти маха многокрилно

днес вярата за утрешна любов.

И не с тревога, а с надежда, милно

посрещай хоризонта с изгрев нов.

 

Мечтанието твой е ангел, път е.

Закрилник и водач безспир ще бъде.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??