Понякога мечтата ти полита
с такава скорост, знам, неудържима
и в бъдещето недошло се скита
и там те чака жива и любима.
Върви към нея. Тя, незабравима
притегля те по-нежно и по-силно.
В деня ти и в съня ти все я има
заливаща сърцето ти обилно.
Подсказващо ти маха многокрилно
днес вярата за утрешна любов.
И не с тревога, а с надежда, милно
посрещай хоризонта с изгрев нов.
Мечтанието твой е ангел, път е.
Закрилник и водач безспир ще бъде.
© Асенчо Грудев All rights reserved.