Тая заран в ракитака
Щъркелчо със клюн затрака.
Крачи горд и важен,
огладнял е много даже...
Търси той закуска -
жабка малка да си сруска.
- Трака-трак, с клюна голям
много жабки ще изям!...
Ала жаби-кикерици
чули бяха тез хитрици
в миг се бързо изпокриха -
Щъркелан с мушици нагости се...
Днес отново в ракитака
жабите във хор си квакат.
А пък щърка не помисля даже
да закусва вече с жаби!...
© Райна Недялкова Всички права запазени