21.11.2019 г., 10:18 ч.

Закъняла любов 

  Поезия » Любовна
637 2 0

 

Закъсняла любов

 

Годините от тебе ме делят.

И времето от тебе ме дели.

Чувствата в душата ми горят,

ала сърцето тихо ми шепти

 

поспри за малко! Спри и помисли

дали ще можеш всичко да повториш

от миналите ти младежки дни,

или желанието си ще отровиш

 

с любов несбъдната, ала желана!

С любов останала една мечта

за другите така и неразбрана,

но винаги ще бъде жива тя!

 

Ти със мене остани до края,

като мой приятел остани!

Как ще свърши всичко аз не зная,

но поне приятел ми бъди!

 

20.11.2019 г.

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??