23.07.2011 г., 20:12 ч.

Закъсняла любов ІІІ. 

  Поезия » Любовна
635 0 9

 

 

                                        ІІІ.

 

 

Добре... Кажи какво ти пречи

да ме водиш при звездите?

Ей така, за да ги видя и усетя

звездния им ритъм.

 

Защо ли точно мен?

Защото си родена птица.

И само твоите криле

могат да прегръщат нищото,

 

от което Бог е сътворил света.

Повярва ли ми, мъничка немирна птичицо,

аз преди всяко мое умиране

в душата си не мътя нито капка мъст,

 

а сея обичане,

през всяка частица от времето.

Вземи ме, когато отиваш при звездите

със себе си!

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??