24.09.2020 г., 10:19 ч.

Закъсняло 

  Поезия
271 2 3

 

/приказно/

Преди любовта да бях умряла –

щеше да е приказна история.
Ала тя си тръгна още вчера.

Вече сме на чужда територия.
Падна Пепеляшката от коня.

Рицарят оказа се магаре.
Ако за вълка сега говоря –

значи е във нечия кошара.
Пусто, опустя ми,

оглупя ми пролетта и...

цялата магия.
Но добре че имам още гума.

Взимам я. До дупка ще го трия
Него. А сърцето щом продъня

и светът отсреща ще ми блесне,
сполетян от ново, гръмко чудо!

Мъничко преди да е... изчезнал.

 

2007

© Росица Младенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??