27.01.2010 г., 23:14 ч.

Залез 

  Поезия » Друга
837 0 2

Слана попари крехкото ми тяло,

а някога аз бях зелената трева

и слънце гря и беше лято,

а тъкмо бе отминала и пролетта.

Щастието ми беше ежедневно

и радост бе покрила селския ми двор,

но есен рязко ме застигна гневно

и мойта волност стана мой затвор.

Залезе слънцето над моя небосклон,

черна нощ настана над света ми.

Нямах време даже за поклон -

завесата се спусна под носа ми.

Очи отварям, утро не настава,

в безкраен мрак затворница съм аз,

удавница във своята забрава,

заключена тук до последния си час.

© Надежда Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??