8.10.2011 г., 15:29 ч.

Залез 

  Поезия » Философска
291 0 0

Залеза сияен се оглежда в стръкчето трева,

върху полето се излегна, разстла се в красота.

С него и в душите бавно слезе,

безмълвна мъдрост, тишина.

 

 

В очите Бог прогледна към майката Земя.

Творец, магьосник и вълшебник,

облечен в многообразни форми и слова

В мед превръща дните на човека, но понякога и в тъга.

 

Залезът издърпва воала

в умовете и страстта.

Воал от илюзии обвито,

проглежда нов поглед в реалността сега.

 

Когато си отивам и залязвам със сияйното кълбо

Ще се питам, оставям ли следа?

Красота разстилам ли върху полета,

оглеждам ли се в стръкчето трева?

 

Но Бог ще ме прекъсне

с думи от покой и светлина.

Че всички оставяме следа,

че всички сме деца на таз Земя.

© Венци Огнянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??