21.09.2019 г., 16:28 ч.

Залез... (импресия) 

  Поезия » Пейзажна
266 0 0

 

 

Залез...

(импресия)

 

От облаци и светлина

Вятърът в движение

вълшебни образи сега

извайва с вдъхновение...

 

Той вдъхва им живот за миг

и тъй красиво става,

щом със последният светлик –

разпръсне слънчева жарава...

 

И пламва въздуха дори –

разпалва се, гори и ето:

пращят,разсипват се искри́

и полетяват към небето...

 

... А залезът щом угаси́

вълшебството на края:

единствен Вятърът ще си́

безгрижно тук играе...

 

04.12.2015.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??