10.02.2013 г., 21:38 ч.  

Залез кървав 

  Поезия » Друга
478 0 7

Златокрили, златокрили,
в златокрили небеса
облак плува, конче цвили –
юнак тръгва на война.
  
Залез кървав, залез кървав,
там се води бой за чест.
Кончето се връща първо,
от юнака – нито вест.

 

А това е картината "Самотен кон" на Станка Денева, публикувана на 11.11.2011г.  в Otkrovenia.com, която напълно покрива темата и чувствата на това стихотворение:

 

 

 

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??