Залез над морето
По гребена на светлите вълни
кипи гореща лава!
Подпалва младите криле,
а старите дарява
в забързаната дързост на мига
с опиянена смелост.
Ята от бели лебеди сноват
пътека...За къде ли?
В изящни перли пяната трепти -
огърлица с надежди!
За бъдещи,по-примамливи дни -
без пясъчни брътвежи.
Без мидените,хитри острия
в прокъсаните мрежи.
Не бива дребни рибки да крадат
доверието прежно!
От арфите на птичите тела
се ронят късни сълзи...
Дали вали? Под залеза - сега,
към нас звездите бързат!
© Маргарита Петрова Всички права запазени