2.10.2019 г., 7:47 ч.

Залезът 

  Поезия
203 0 0

ЗАЛЕЗЪТ

 

Залезът свежда тъжно черните си мигли.
Под тях денят взривява пламъци последни.
Върху вечерницата той разпръсва стигми -
огън спомени - път към дни ненагледни.

 

Утре от ресниците тихо ще закапят сълзи...
Топло ще ги прегърне сухата жадна земя.
Върху листата бяла тайна ще се настани,
ще ги изрисува – красиви есенни цветя...

 

Месецът ще е нов, с нови потайности -
срещи, докосване, огън пламтящ и сняг,
тичане с мечтите сърдечни до крайности...
Нека е любов... в душите мечтания бряг...!

 

30 09 2018

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??