30.03.2019 г., 10:30 ч.

Залог 

  Поезия
387 2 4

 

 

 

 

Как в тъмнината
да се бориш за нечий живот,
когато надеждата е сляпа,
а изходът е изкоп по-дълбок?

 

Трябва да си много жилав,
да дишаш на инат,
както мръзналите вишни
се борят да цъфтят.

 

Трябва, но дали ще можеш
сам да издържиш?
Само ако и душата си заложиш,
може би съдбата ще смилиш ...

 

Залагай смело, 
душата не търпи гаснещи надежди!
Виж, вишните са вече бели,
претръпнали и толкоз нежни ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??