28.11.2007 г., 23:31 ч.

Замисли се... 

  Поезия » Любовна
715 0 5

Искаш да обичаш, а от всичко се отричаш.
Чувствата способен си да владееш и на всичко се смееш.
Гледаш ме в очите, а тихо капят ти сълзите.
Не спираш за мен да мислиш  нощ и ден,
а казваш, че бил си студен..


Искаш да ме имаш, но прекалено горд си за това!
Любовта за теб била шега, а все тя е в твоята глава!
Странен парадокс е това. Искаш да имаш красота подобна на моята душа,
но помисли с какво заслужил си я?!
Мислиш, че лесно любов ще събудиш
и без нея на сутринта ще се пробудиш,
но не мислиш ли, че след нощта ще остане една тъга?...


Искаш с пълни шепи да ограбиш моето сърце
и да оставиш една рана, скована в ледове!
Честно ли е? Питам те аз!
А, ако някой ден останеш сам и наранен?
Ще тъжи ли някой за теб? Нима?!
Замисли се, преди омразата в едно чисто сърце да посееш!
И един ден сам, самотен да остарееш...

© Красимира Петровская Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нямам думи...много силен стих... И мен ме замисли...
    Поздрав най-сърдечен!
  • То и аз се замислих...
    Прекрасно стихотворение.
    Истини и любов...дано се замисли...
    С много обич за теб, Вержиния.
  • Но от любовата няма да се отрече бъди сигурна, ако обича истински той ще разбере...........
    Поздрави
  • Много истина,мила,много!Поздрави и успех!
  • Той, който и да е, може да обича вероятно най-истински, защото може да я владее, но тя ще надделее...
    Хареса ми! Усмивка...
Предложения
: ??:??