15.06.2007 г., 23:35 ч.

Замък от мечти 

  Поезия
588 0 3

Замък от мечти

 

Построих си замък от мечти.
Направих му стени от младост.
Вратата оковах в усмивки.
Вградих в прозорците аз радост.

 

В градината посадих люляк
със цвят на теменужен блян.
Направих от бръшляна люлка.
Кокичета звънтяха там.

 

Живях щастливо в моя замък от усмивки.
Живях щастливо ден след ден.
И нийде в мене нямаше преструвки,
че всичко туй не е за мен.

 

Внезапно в мрачен ден обаче
дочух ужасна новина.
Вилнеел ураган от злоба.
Разруха сеел из света.

 

Достигна и до моя замък от усмивки.
С човешката си злоба той го разруши.
И любовта ми не успя да ме обгърне цяла,
със сетни сили тя да ме спаси.

 

И сега го няма моят замък от усмивки.
Любовта ми цялата е срината на прах.
Но зная, някой от прахта ще ме повдигне -
няма туй да бъде моят крах.

© Люляк Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??