1.05.2016 г., 15:43 ч.

Запалих свещ 

  Поезия » Друга
994 0 0

                                            Запалих свещ

 

Запалих свещ от храма на Бога, 

запалих пламъка в моето сърце. 

Едно усещане, една тръпка в моята душа

така се чувствам досега.

А огънчето взех от мъничко дете, 

една искрица Вяра в едно сърчице! 

 

То малко е, но ще разбере, 

днес ден Велик е. Празник е. 

Днес сина на Бога въскресе. 

Умря за Хората, за своите братя. 

ОСАННА викаха с обич, вяра и надежда, 

А Той върви сред тях и с Любов ги поглежда. 

 

Но не всички хора са добри, 

има и лоши хора, хора зли. 

От тях се чуха думите Разпни го, 

и той понесе своят кръст. 

 

Да хората са много различни, 

слаби, силни, ярки и безлични.

Умря за да им покаже

Пътят, Истината за Живота да им докаже. 

 

И стана Чудо, Иисус Оживя. 

Възкръсна и яви се на хората, 

те видяха го, повярваха сега. 

 

А Той си броди по света, 

наказва лошите, помага на добрите

ВСЯКОГА. 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??