Детенце, мое мило,
в мечти потопило,
за теб всичко е песен
и светът е чудесен.
Под мамино крило
на завет се скрило,
безгрижно, игриво
и мнооого щастливо!
Но съвсем неусетно,
детството, твое цветно
тихо ще отлети,
а с него и ти...
Ще пораснеш голяма
но запомни от мама!
Винаги със себе си
в джобче си носи:
зрънце вдъхновение,
щипка настроение,
вяра, повечко сложи
и надежда - не тежи!
Каквото и да правиш,
не забравяй да прибавиш
и парченце със любов,
тя е нежен благослов!
Животът е вълшебство,
Божий дар, кокетство...
Понякога, уви тръпчив
но и пъстър, и красив...
Смело, него прегърни
във усмивка облечена ти!
Следвай, свойте мечти,
лети и себе си бъди!
Ще си вече голяма
но запомни от мама:
Винаги ще съм до теб,
благославям те и късмет!
© Валентина Всички права запазени