28.07.2009 г., 13:02 ч.

Заръка 

  Поезия » Друга
494 0 7

На моите трима синове

------------------------

Растете големи, мои момчета,

хубави, български мои орлета

и нека - големи щом порастете -

здрави семейства да създадете.

 

Когато на свой ред и вий сте родители,

дано със баща ви били сме учители -

за вяра в доброто, за родолюбие,

сплотеност, доверие и трудолюбие.

 

На свой ред тогава да съумеете

достойно и честно да заживеете

и свойте деца в това да възпитате

и винаги, винаги да се обичате.

 

Това е заръката майчина моя,

дано се изпълни моята воля.

Тогава на смъртния одър и час -

спокойно ще склопя очите си аз.

© Иванка Морарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??