18.04.2017 г., 15:19 ч.

Заръка 

  Поезия » Гражданска
224 0 3

И нося аз наследствените си черти

на славните ни войнствени деди.

Сега – и моето дете – си вече ти,

което носиш нашите следи.

 

Носи ти тая българска гореща кръв,

додето ще живее този свят.

И ти предай я на сина си тази стръв

за чистоплътен ден и нежна нощ.

 

Предавай чист и българския трикольор

до днес от никой не пленен.

Бъди ти най- достойния му контрольор

на герба и до днес неопетнен.

 

Пази България – любимата жена,

и здраво границите ѝ пази.

Помни, че Тя е само твоята страна

и всяко зло в зародиш го срази.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??