1.06.2007 г., 8:14 ч.

Защо 

  Поезия
944 0 9
(Докато слушах ФСБ...)

"Звездите са звезди, защото са високо",
мечтите са мечти, защото са далече,
морето е море, защото е дълбоко,
животът е живот, защото не е вечен,

свещта е просто свещ, защото все догаря,
а любовта - любов, защото няма разум,
детето е дете, защото ме повтаря,
Сизиф си е Сизиф, защото е наказан,

зората е зора, защото обещава,
а принцовете - принцове, защото има просяци,
доброто е добро, защото ни прощава...
Добре, това са те - но питам: Аз защо съм?

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??