1.09.2009 г., 22:09 ч.

Защо 

  Поезия » Друга
399 0 1

Защо понякога е трудно,

защо животът е несправедлив?

Защо отегчаваме се бързо

и мечтаем за свят по-красив?

 

Защо любовта започва с целувка гореща,

защо след това завършва с сълза?

Защо тя ни сломява

и обгръща ни с тъга?


Защо се раждаме, като страдаме,

защо сме за миг на земята?

Защо важни разговори отлагаме

и обричаме се на самота?

 

Защо често казваме думи обидни

и рядко правим добри дела?

Защо често сме неискрени

и правим лоши неща?

 

Защо? Навсякъде написах,

а отговор никъде няма.

Защо? Отговарям сега -

животът е една измама!


© Пролетното момиче Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??