26.03.2017 г., 14:32 ч.

Защо 

  Поезия » Философска
218 2 1

На родителите ми

 

Разделя ни стена.

Не мога да прескоча,

като ездач дори на кон,

за кратко свиждане,

да видя със сърцето си

почиват ли си там.

Дали е топло и зелено,

тържествено или е хлад.

Тъгуват ли, какво е времето,

дали изпитват жад и глад.

Защо са всичките прегради,

в небесните ливади – ад и рай.

Нали било и горе същото,

каквото тук човек си е постлал.

Когато дойде час да се представя,

самичка ще се убедя.

Сега съм кукувица в хоросана

на стената бяла. И броя.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Небесно послание ,пропито с обич.Лиричен реализъм.Самота,която брои с гласа на пролетна птица.Тъга по невъзвратима загуба.И още неотмилели чувства.😍
Предложения
: ??:??