10.06.2023 г., 21:33 ч.

Защо 

  Поезия
183 0 0

Защо след толкова години,

животът е един и същ,

менят природата, гадини,

ловец и плячка, жена, мъж.

 

Защо след толкова години,

на опити и на борби,

открития, прогрес, машини,

а все е същото - "Търпи!".

 

Нима човек е неспособен,

себе си да промени,

или е някому удобен,

да има тези съдбини.

 

И странно е, а и е жалко,

така живота да минава,

дошли сме тук и сме за малко,

а алчността от туй лишава.

© Рот Кив Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??