Защо след толкова години,
животът е един и същ,
менят природата, гадини,
ловец и плячка, жена, мъж.
Защо след толкова години,
на опити и на борби,
открития, прогрес, машини,
а все е същото - "Търпи!".
Нима човек е неспособен,
себе си да промени,
или е някому удобен,
да има тези съдбини.
И странно е, а и е жалко,
така живота да минава,
дошли сме тук и сме за малко,
а алчността от туй лишава.
© Рот Кив All rights reserved.