13.02.2024 г., 10:25 ч.

Защо? 

  Поезия » Философска
134 1 0

Не ме боляха двата дроба,

сърце, главата и корем.

Вярвай, далече съм от гроба,

от опелото пък-съвсем.

 

Ала вси защо желаят

за мен настъпил да е краят

и аз да съм в небитието?

Да ме няма, общо взето!

 

На хора много аз помогнах,

в живота дадох им аванс.

Егото си превъзмогнах

и стоях отзад, в миманс.

 

Пари не исках и облаги,

нито приказките благи.

Пък който беше настрани

гледа да ме нарани.

 

Човешка някаква природа!

А аз се чудя и до днес

каква е тяхната изгода

да ми гонят те карез?

 

Не съм Христос, но опрощавам.

За враговете се раздавам.

Дано във другият живот

отново да съм дон Кихот!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??