31.05.2024 г., 1:13 ч.

Защо 

  Поезия » Любовна, Философска
57 0 0

 

В различните посоки на света сме

и път назад 

не съществува,

трябваше да продължа, нали? 

 

Всеки ден душата ми гори до кръв, 

вървя, но защо усещам, 

че плаващи пясъци държат краката ми, 

защо се давя в мрак, 

защо дишането е изпитание за мен? 

 

Защо сънувам те

и шепна твоето име всяка нощ, 

защо си лек за всяка рана? 

 

Защо очите ти, 

които гледаха ме с обич и грижа все още търся, 

защо докосването ти

запалващо огън по мен ми липсва, 

защо смехът ти още е любимата ми мелодия? 

 

Защо не мога времето да върна

и пак да сме под лилавото небе, 

защо не мога времето да върна 

и отново да се смеем? 

 

Ден след ден

ще боли,

но ще се науча да летя и сама. 

© Николина Божанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??