15.05.2014 г., 23:09 ч.

Защо да е велик 

  Поезия
324 0 0

Велик е нашият войник,

с партенки във чепик,

а натовските пеперудки

същински са гугутки.

 

Облечени във камуфлаж,

те нямат хъса наш,

но имат армия поне,

а ние сме мъже!

 

У нас във всеки ресторант –

талант подир талант...

Бълбука всичко от мъже

с достойнства във ръце.

 

Без войска сме в славни дни

до вечни старини.

Обяздени като коне,

но не в война поне.

 

Альоша вече е звезда,

а НАТО е следа.

Кому е нужен този миг,

войник да е велик?

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??