Защо да ми е тъжно, че е есен?
Когато грее цветна като мен.
И стих се ниже топъл и унесен,
а всеки ден е с радост украсен.
Дълбока радост, с вярващ, мъдър корен.
Вървя през есента и се дивя.
Красива е, щастлива и говори
с най-тихите и истински слова.
© Милена Френкева Всички права запазени