21.09.2019 г., 13:23 ч.

Защо дойде 

  Поезия » Любовна
246 2 0

 

Защо дойде?

 

Защо дойде? За прошка може би?

Или да върнеш болката в душата?

Едва ли си се променила ти?

Дали ще пламне любовта в сърцата?

 

Отдавна бе когато си отиде,

остана само споменът горчив.

Ще мога ли във тебе аз да видя

жената със която бях щастлив?

 

За мене вече приказката свърши.

Не вярвам на измислени слова!

Нещо в мен след тебе се прекърши!

Със теб отиде си и любовта.

 

Защо дойде? Да чоплиш стара рана?

Отново искаш да ме нараниш.

Късно е отново да сме двама!

По-добре е ти да си вървиш!

 

Казваха, че сладка любовта е,

ала понякога така горчи!

Който бил е влюбен той го знае,

сладка е, но цял живот боли!

 

Недей да будиш чувства охладнели!

Не можеш да запалиш ти леда.

Косите ни са вече посребрели,

а искаш си да върнеш любовта.

 

Свикнах и без тебе да живея,

без болка, без надежда, без лъжа.

Да се преструвам просто не умея,

но ти наистина в това успя!

 

Иди си! Късно е да бъдем двама

в щастие, неволи и беди!

А за нас пътека друга няма!

Аз не искам пак да ме боли!

 

20.09.2019 г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??