24.11.2007 г., 16:09 ч.

Защо е толкова тихо? 

  Поезия
726 0 6
Защо е толкова тихо,
че лъжите са се скрили
в мрачни, невидими замъци,
в угасващи безгласни пламъци?

Защо е толкова тихо,
че са се мечтите разбили
във високи, диви скали,
в далечни, мрачни гори?

Защо e толкова тихо,
че чувствата надничат
от кървавото сърце
и не смеят да полетят в синьото небе?

Защо е толкова тихо,
че тъгата и любовта си приличат,
а блестяща самота
се прегръща с лунна празнота?

Защо е толкова тихо,
че слънцето е по-студено
и се отдалечава от мен,
все повече, всеки ден?

Защо е толкова тихо,
че детето в душата ми е наранено,
сякаш му ги няма крилата
и пада то на земята?

© Завинаги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??