Всеки ден гостуваме
в душите на другите.
Понякога без покана.
У дома завръщайки се,
нещо есенно премисляме,
но рядко грабваме метлата.
За да почисти оборите авгиеви
и Херкулес не завъртял метлата.
Позамислил се, грабнал теслата
и лъснал за ден оборите на царя.
Днес щом ми се яви нещо авгиево,
сещам се за 6-ото чудо Херкулесово.
Самадхи
6.12.2016
© Гюлсер Мазлум Всички права запазени