18.08.2007 г., 21:54 ч.

Защо изгрява 

  Поезия
777 0 13
Защо изгрява слънцето? Несъвършени рими
се удрят челно в дневни дози прах и прашно хъркат.
Поглеждам към леглото си накриво.
Среднощен филм или кебапче с пиво?
Във банята ме гледа огледало.
Замисля се. Твърди, че е разбрало.

Защо изгрява слънцето? Безкрайно повторими
са петъците, преди събота и след четвъртък.
Търкалям се по старите клавиши.
Писмо или присъда да напиша?
Ухото ми линее във рецесия.
Не режа другото. Не искам равновесие!

А слънцето е тъй неповторимо...
А рамото ти, тъй неуловимо...

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??