15.02.2014 г., 12:07 ч.

Защо плаче Дявола 

  Поезия » Философска
2617 3 14

Недей ми се прави на силен! Не бива!

Сълзите понякога толкова значат...

Излей ми очите си – тежко-горчиви,

макар че мъжете по принцип не плачат.

 

Макар че мъжете са дяволска орда –

обяздили чувствата черни ездачи.

Светът ги обича, защото са горди,

светът им се кланя, когато не плачат.

 

Но ти заплачи върху моята ризка –

да плачеш от обич е толкоз човешко.  

Не вярвам на думи – сълзите ти искам!

Те могат да бъдат от клетва по-тежки.

 

Щом види очите ти – течни огньове,

смъртта ще спре на въздишка от гроба

и всичките силни и зли нелюбови

ще паднат удавени в толкова обич.

 

Какво, че светът ще те гледа с насмешка,

защото за него си слаб и изгубен!

Мъжете не страдат за глупости... Грешка!

И Дявола плаче, когато е влюбен!...

 

© Ники Комедвенска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??