5.04.2013 г., 11:42 ч.

Защо, сестричко, ме остави 

  Поезия
386 0 2

  ЗАЩО, СЕСТРИЧКО, МЕ ОСТАВИ

 

Защо, сестричко, ме остави?

Защо ме тежко нарани?

Какво животът с теб направи,

та черна орис ослани?

 

Знам, твоята съдба нелепа,

рани те тежко в млада гръд

и после те остави клета

да луташ се на кръстопът.

 

Голямото ти сърце добро,

откликващо на всеки зов,

остана си то накрай само

без нежност, ласка и любов.

 

Товарът, който ти понесе,

прекърши крехки рамене

и страшен вихър те отнесе

не в дълги дни, а с часове.

 

Остана ми само да се кая,

че с теб не бях в критичен час.

Все питам се и все не зная

как да се оправдавам аз.

 

Остана мъката по тебе

и жал за младия живот.

Бе светъл пример ти за мене.

Ще пазя твоята любов.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??