15.03.2011 г., 19:30 ч.

Защо смъртта не пише стихове 

  Поезия » Друга
948 0 8

Тя никога нищо  не публикува.

Просто си води статистика.

Докато ние дребнаво хитруваме,

взема когото поиска. 

Задраскваме, пишем наново,

с нетърпение сричаме текста.

Тя гласува с палец надолу

и набързо ни праща „в оркестъра”...

Търсим трескаво точните рими,

старателно нижем куплети.

До един  ни добавя в „любими” -

в обществото от смъртни поети...

Винаги в черно и винаги строга,

едновременно рефер и жури, и гонг;

модератор, поставен лично от Бога,

абсолютният „минус” във всеки Живот...

Редактира безмилостно всяка творба,

върху мраморна плоча реди коментар.

По-добре

да не чуваш нейното „Да!”,

подхвърлено от устата на някой гробар...

 

Кирил ПАЛАЧОРОВ, Бургас

© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??