18.09.2010 г., 16:49 ч.

Защо тогава? 

  Поезия
537 0 2

Неземно си прекрасна,

Родино наша, мила. 
Свободно в тебе раснат
величие и сила!

И синьо е небето,
и бистри са реките,
и красно е полето,
и гъсти са горите.

И плодна е земята,
високи - планините,
чаровни са децата,
красиви са жените!

И силни са мъжете,
и знаят да се бият,
да мачкат враговете,
сълзите си да крият!

И слънцето е жарко,
цветята - ароматни,
звездите светят ярко,
житата греят златни.

И славни са дедите,
и знатен е родът ни,
и преживяхме дните
на времената смутни.

Защо тогава, Боже,
във този земен рай
душите си не можем
да усмирим докрай?

И любовта могъща,
и вярата крилата
отново ни напущат
със сила непозната.

О, Боже, остави ни
надежда в тоя час,
че с обич ще изпълниш
отново всички нас!

Та злото да забравим,
доброто да родим
и Тебе да прославим,
та тъй да се спасим!

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Емоционално и патриотично!
    Поздравче!
  • "О, Боже, остави ни
    надежда в тоя час,
    че с обич ще изпълниш
    отново всички нас!"

    Стихотворение-молитва.
    Може би вълнуващото те трябва да се изрази по различен начин, за да успее да докосне и младите хора и те да се замислят за съдбата на Родината - Майка. Поздравявам те за въпроса, който поставяш.
Предложения
: ??:??