27.02.2008 г., 7:48 ч.

Защото... 

  Поезия » Философска
582 0 13
Защото... където съм там във безкрая
пак тичам, безмълвно към прежна мечта,
повярвала - ще се срещнем най-накрая,
с теб, бездумна поема, без имена...
Защото... откъслек живот ли си, мрак ли,
птица тревожна ли, с небесен възторг,
пак поря с вяра въздуха непокорен,
пак жадувам с ласка, мълчалив монолог...
Защото... лебед или грозно патенце,
ще търся формули с възторжен въпрос
и в мой стил, като странна приумица,
науж ще мъждукам, а шепна силно на глас...

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??