6.02.2022 г., 15:09 ч.

Защото помня! (Да му се не види) 

  Поезия » Любовна
243 3 2

Не искам вече думи за обичане.

От всички обичи се разболях.

Недейте моля да се вричате.

Прилича истината на лъжа...

От днес предавам се на самотата

и без измислени любови!

Прегръщам само свобода.

(Аз вярвам в счупени окови.)

Защото помня. (Да му се не види)

Отровата, гърба и ножа.

Боли ме само от обидата,

че имам и любов под кожата.

Ще бъда някъде. Къде - не зная, 

но хайде, сбогом! Аз утихвам. 

И, който в тихото ме разпознае, 

ще позволя безкрай да ме обикне... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??